Lichtpunten

Gisteren speelde ik met mijn Liefste Lief, een spelletjesnerd van het zuiverste water, een nieuw bordspel. Voor de insiders, het was Solomon Kane, een avonturenspel gebaseerd op de verhalen van Robert E Howard, die weer de schrijver is van oa. Conan de Barbaar.

die trui ben ik

Mijn Lief is dol op dit soort spellen en soms strijk ik over mijn hart en doe mee. De tijd dat ik kon zeggen: ‘ik houd niet van spelletjes’ is na ruim 30 jaar huwelijk met deze man wel voorbij en ik heb toch een licht tikkie van de molen gehad. Affijn, geeft ook niks. Het was een beetje bedoeld om de spelregels en de dynamiek van het spel te verkennen. Vanvond gaan we voor het echie en spelen we een avontuur. Eén van de elementen in de opstartfase van het spel is het verzamelen van lichtpunten. Die zijn dan weer belangrijk voor verderop in het verhaal.

Vanochtend was ik aan de wandel en zat ik nog wat door te mijmeren over de avond en wat ik van het spel Solomon Kane vond. Ik bleef steken bij het ‘lichtpunten verzamelen’. Ik had net in mijn hoofd een aantal dingen opgeslagen die me waren opgevallen: het gekwetter en gezang van talloze vogeltjes, druk met de hofmakerij en nestenbouw, een haas, die zich goed liet bekijken, een prachtige blauwe lucht boven een heldergroen weiland, een gesprekje met een mevrouw die net als ik vroeg aan de wandel was en een valkje had gezien, de merel die stil bleef zitten en niet wegvloog, de geur van de bloesems in de lucht en opeens realiseerde ik me wat ik deed: lichtpunten verzamelen!

Ik zit al een tijdje af en aan niet goed in mijn vel, de reden waarom is misschien een onderwerp voor een andere blog, als het minder gevoelig ligt. Ik rouw en dat is een vreemd iets. Naar buiten gaan is niet altijd gemakkelijk, onder de mensen komen al helemaal niet en het helpt me om de mooie dingen die ik zie op te merken en te bewaren voor de rest van de dag of de dagen dat het wat minder gaat. Ik doe het al tijden en behoorlijk bewust en het helpt echt. Maar pas vanaf vandaag heeft het een naam.

Dit bericht werd geplaatst in Mensen, Thuis, Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s