Over mij

Emmy Reichgelt maker Volkje

 ‘Met wie heb ik van doen’ is een belangrijke vraag. Vandaar dit stukje over mij plus een foto, zodat er een snoet bij de verhaaltjes komt. Mijn ‘scheppende bestaan’ begon zo’n jaar of tien geleden, toen ik in de auto op weg naar een vergadering op de snelweg zat. Ik kreeg opeens zomaar uit het niets een ontzettende behoefte om te kleuren. Eenmaal thuis ben ik daarmee begonnen en zo terugkijkend was het een piepklein beginnetje van een inmiddels radicaal veranderde levensloop. Van jurist, beleidsmedewerker en mensenwerk in de Geestelijke gezondheidszorg, ben ik terechtgekomen bij een nieuwe loot in mijn bestaan: de kunst. Ik teken, schilder en doe eigenlijk van alles. Je kunt dat zien op  mijn  Facebookpagina: Volkje

Sinds een tijdje heb ik ook mijn passie voor schrijven weer herontdekt. Daar beleef ik ontzettend veel plezier aan. En, omdat ik heb gemerkt dat mijn schrijfsels, net als mijn Volkjes prentjes, voor veel mensen een bron van troost, bemoediging en vrolijkheid kunnen zijn, ben  ik ze gaan publiceren. Eerst op mijn eigen Facebook pagina, maar nu ook op deze blogstek, zodat nog meer mensen ze kunnen lezen. Ik schrijf over van alles wat mij bezighoudt. Over wat me opvalt op mijn dagelijkse wandelingen, maar vooral over die kleine dingen waar mensen groots in kunnen zijn. Waarom? Omdat ik oprecht geloof dat geluk schuilt in hele kleine dingen en dat je je eigen geluk kunt maken. De kleine mooie momenten die je elke dag meemaakt, maar waar je vaak aan voorbij loopt of overheen kijkt op weg naar het grootse. In mijn eigen leven heb ik een beweging gemaakt van ‘groots en meeslepend’ naar ‘klein en belangrijk’. En daar ben ik een stuk gelukkiger van geworden kan ik jullie vertellen! Een van mijn talenten is dat oog voor die kleine dingen en dat talent gebruik ik graag om, al is het maar voor even, je blij te maken of aan het denken te zetten. Dus! Ik wens je veel leesplezier en ik hoor graag reacties!

– Emmy Reichgelt-

 

2 reacties op Over mij

  1. Geert de Wit zegt:

    Als vriend van Eleanor Reichgeld ben ik ontzettend blij uw verhalen te mogen lezen. Ik heb Eleanor sinds kort geleden beloofd haar familie op te zoeken. Zij heeft in haar jeugd langere tijd gedacht dat haar vader Cornelius Servatius Reichgeld overleden was. Tenminste dat was haar wijs gemaakt door haar moeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s